Migraatio2018-05-03T14:27:57+03:00

Migraatio

Pyydä tarjous

Miksi migraatio

Migraatio alkaa usein tarpeesta muuttaa liiketoimintaa, organisaatiota tai strategiaa. Yhä useampi organisaatio ja palveluntuottaja kohtaa tilanteen, jossa tulee ajankohtaiseksi siirtyminen seuraavaan vaiheeseen tietojen käsittelyssä ja hyödyntämisessä koskien talletettua dataa sekä sitä hyödyntäviä työkaluja ja ohjelmistoja. Keskeisenä tavoitteena on käyttää hyväksi organisaatiossa talletettua tietoa aikaisempaa tehokkaammin, nopeammin ja luotettavammin. Kyseessä on useassa tapauksessa organisaation keskeiset toiminnot ja tärkeä tieto. Toinen yleinen syy migraatiolle on  nyky-ympäristön palvelukyvyn puutteet tai laitekannan vanhentuminen. Merkittävien ja laajojen vaikutusten vuoksi migraatio tulee suunnitella huolellisesti ja kattavasti, jotta tulos on tavoitteen mukainen. Tässä nousee merkittävään asemaan toteuttavan IT-toimijan ammattitaito, kokemus ja huolellisuus.

IT-ympäristön tulee sopeutua toiminnan tavoitteiden mukaisesti ja siirtyminen uuden teknologian hyödyntämiseen tulee tapahtua hallitusti mutta nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Miten migraatio tulisi toteuttaa?

Verticomin palveluissa migraatio toteutetaan aina asiakaslähtöisesti. Se tarkoittaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja tarpeiden huomioimista asiakkaan parhaaksi. Tarkoitus on määritellä asiakkaan tilanne ja tarve ennen toteutusta. Tyypillisesi työkalut löytyvät kyllä – tärkeämpää on tarkentaa lähtötilanne ja tavoitetila ensin. Työkalut sovitetaan kuhunkin tarpeeseen parhaalla tavalla. Niinpä emme tyrkytä ratkaisua ennen kuin tiedämme, mistä juuri teidän tapauksessanne on kysymys.

Verticomin asiantuntijat ovat tehneet migraatioita usean vuosikymmenen kokemuksella. Esimerkkeinä migraatiototeutuksista ovat levyjärjestelmät, tietokantaratkaisut, käyttöjärjestelmät, sovellukset ja hallintatyökalut. Kyseessä voi olla siirtyminen aiemmasta laitemallista ja ohjelmistoversiosta uudempaan tai siirtyminen tuoteperheestä kokonaan uuteen ympäristöön IT-tuotannossa.

Teknologiasiirtymän tarkoitus on tuottaa kestäviä, hallittavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja, jolloin muutoksissa on ensiarvoisen tärkeää on olla mukana kokenut ja luotettava IT-kumppani.

Esimerkkejä migraatioista:

Alla on muutamia esimerkkejä migraatioista eli siirtymistä teknologiasta toiseen:

  • Unix-, Linux- tai Windows-versiosta siirtyminen uudempaan versioon
  • VMware- tai Hyper-V version päivittäminen
  • Levyjärjestelmän uudistaminen ja sen datojen siirto
  • Tietokannan päivitys tietoineen uudempaan tai toiseen tuotteeseen, esim. Oracle ja SQL Server
  • Sovellusversion päivitys uudempaan
  • Valvonta- ja hallintatyökalujen muutokset

Huolellisessa migraatioprojektissa työ kannattaa varsinkin laajempi vaikutteisessa projektissa jakaa tarvekartoitukseen, suunnitteluun, toteutukseen ja koulutukseen sekä käyttöönottoon. Näin menetellen varmistetaan tavoitteiden täyttyminen laadullisesti ja aikataulussa kustannustehokkaasti.
Verticomilla on syvää osaamista eri tuotevaihtoehdoista ja Verticom toimii mm. seuraavien tuotteiden jälleenmyyjänä: HPE, Huawei, Dell, IBM, VMware, Veeam, SUSE, Redhat, Charon. Laaja tuotetuntemus auttaa tuotteiden evaluointivaiheessa haarukoimaan juuri asiakastarpeeseen sopivimman tuotteen. Verticom tuottaa palveluja myös seuraaville alueille: konesalipalvelut, virtualisointi ja pilviplavelut.

Migraatio – näin pääset liikkeelle

Paras tapa lähteä liikkeelle on ottaa yhteyttä Verticomiin ja sopia keskusteluaika koskien juuri teidän tilannettanne ja tavoitteitanne. Alkukeskustelun jälkeen voimme sopia tarvekartoituksen, jossa käärimme yhdessä hihat ja selvitämme tilanteen ja oikeat askelmerkit seuraavaan vaiheeseen.

Palvelumme on saatavilla paitsi Suomessa myös muissa Pohjoismaissa toimitettuna samalla luotettavalla mallilla. Asiakastyytyväisyytemme on mitatustikin ollut erittäin korkea ja asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ammattitaitoomme ja joustavaan palvelumalliimme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää migraatiosta ja muista palveluistamme!